Hverdag på efterskolen

På Tommerup Efterskole er hverdagen præget af, at vi lever i et stort fællesskab. Lige fra din roomie på gangen over kontaktgrupperne til det helt store fællesskab i spise- og foredragssalen.

Derfor har vi godt styr på skemaer og planlægning, så hverdagen kan fungere godt på tværs af klasser, valgfag, linjer,fritid og alt det andet.

Vær klar på

En tæt pakket hverdag og på, at der sker noget næsten hele tiden. Du skal også være indstillet på, at du nok bliver virkelig træt ind i mellem – og særligt i starten.

I de fleste weekender er der mere tid til at slappe af, hvis du vælger at bliver på skolen. Det er du velkommen til. Lærere og elever laver ofte tema-weekender eller noget andet sjovt.

Fokus på

Hverdag på efterskolen

Sådan ser hverdagen ud

Morgen

Der er morgenmad fra kl. 7 – og du skal være der seneste 7.10. Et vækkeur er godt. Kl. 7.20 gennemgår vi, at skolen er ren og rar at være på. Kl. 8 er der morgensang og kl. 8.15 starter skolen.

Formiddag

I løbet af formiddagen er der pause med servering og fortælletime inden middag, som vi spiser kl. 12.

Eftermiddag

Om eftermiddag er der timer (skolefag, valgfag og linjefag) indtil 17.50. Her er også stilletime, så du kan få lavet dine lektier.

Aften

Vi starter aftenen med aftensmad kl. 18. Kl. 20.45 er der aftenkaffe og kl. 21.30 er der aftensang. Når klokken bliver 22, skal du være på din egen gang. Kl. 22.30 er det godnat på dit eget værelse, og kl. 23 skal lys og skærme slukkes.

Onsdag og fredag…

… er anderledes. Onsdag er der husmøde, kontaktgruppemøde, rengøring og valgfag. Fredag er kortere – her begynder weekenden kl. 14.30 med 20 minutters fælles afslutning i foredragssalen.

Det lyder rart

Efterskoleliv på video