Dine valgfag

Lav din egen fagpakke

Ved siden af dit linjefag har du mulighed for at vælge en række spændende valgfag. Få overblikket her.

Cambridge og bogligt

 
Cambridge English

If you enjoy using the English language, then this is a great opportunity to get even better. You will also get an official certificate from Cambridge which is recognised the world over, when you have completed the course. 90 minutes each week. There is an extra cost of 1.000kr for this subject.

 
Cambridge Mathematics

If you enjoy Mathematics and would like to learn how to do it in English, then this could be a course that you would like. It will also be useful if you are thinking of studying Maths A at Gynmasium in the future. You will get an official certificate from Cambridge which is recognised the world over, when you have completed the course. 90 minutes each week. There is an extra cost of 1.000kr for this subject.

 
Tysk på Tommerup Efterskole i 10. klasse

Vi læser tekster, snakker om dem, ser film, har praktiske øvelser, hvor vi prøver os frem og leger med sproget. Vi gør “spøgelset” tysk grammatik til “nå, er det bare det.” Vi snakker om forskelle og ligheder mellem dansk og tysk kultur.
Sidst, men ikke mindst får du sproglig selvtillid i forhold til at turde sige noget på tysk.

To timers tysk 
Her arbejdes der grundigt med at vedligeholde det tyske, primært mundtligt, men også skriftligt.
Her har du ikke mulighed for at gå til 10. klasse eksamen, hverken skriftligt eller mundtligt.

Fire timers tysk
Her er der mulighed for og tid til fordybelse – både mundtligt og skriftligt.
Her bliver du godt forberedt i forhold til, hvis du vil fortsætte med faget på en gymnasial uddannelse. Her arbejdes der også hen mod 10. klasses eksamen i både skriftligt og mundtligt.

 
Dansk som andetsprog

Er for dig, der ikke har dansk som modersmål og som har brug for at give dine danskkundskaber lidt ekstra fokus. Derudover vil der blive arbejdet med den danske kultur og det danske samfund.

 
Fysik – 10. klasse

Vi arbejder frem mod folkeskolens 10.-klassesprøve i faget. Undervejs i faget undersøges forskellige naturvidenskabelige fænomener; dette gøres både ved, at I selv opstiller hypoteser og forsøg, og ved at vi arbejder med de teorier, som er herskende på området i dag. Faget forbereder dig rigtig godt til fysik og kemi på ungdomsuddannelserne.

Sport og action

 
Actionsport

Her handler det om fart, styrke, – og mod! Disciplinerne kan være mange og indholdet har du selv indflydelse på. Programmet kan byde på alt lige fra crossfit, over vandpolo til mountainbike.

Boldspil – basket, badminton og volley

I boldspilsfaget kommer vi til at arbejde med forskellige boldspil. Der vil være fokus på at tilegne sig de tekniske og taktiske evner, der skal til så vi få spillene til at køre uanset om vi har landsholderfaring eller er nybegyndere.

eSport

Vi kommer til at arbejde med flere forskellige spil i løbet af året og du får et indblik i de mange genrer, eSporten har at byde på. Der vil også være fokus på de mentale, taktiske og fysiske aspekter af eSporten.

Fodbold

For dig, der har lyst til at spille fodbold for sjov sammen med piger og drenge. Erfaring og niveau er ikke afgørende, til gengæld forventer vi, at du er motiveret for at spille hver gang. Fodbold som valgfag består af teknisk træning, fysisk træning og spil på forskellige banestørrelser og med forskellige scoringsmuligheder. Vi spiller selvfølgelig også en del, helt almindelig fodbold på to mål.

Outdoor

Det handler om at blive dus med naturen igennem sjove og udfordrende aktiviteter. Det kan fx være Gourmetmad på Trangia, hemmeligheder og hygge ved bålet, klatring, kano, stjernekiggeri, overnatning i det fri og meget mere.

Tons og tempo

Er for dig, der godt kan lide og røre sig og ikke er bange for at få sved på panden. Vi skal igennem de lidt mindre sportsgrene, der findes. F.eks. touch-rugby, Ultimate, floorball, men vi skal også prøve grænser af og presse vores fysik til det yderste.

Musik og teater

 
Musik

Der vil være fokus på at spille en masse fed musik sammen. Valgfaget er både for dem, der fyrer den fedeste spade og dem, der er i tvivl om hvad en koklokke er.

Teater – inkl. dans

På valgfaget i teater får du mulighed for at prøve kræfter med både drama og dans. Vi kommer til at arbejde med kropsudtryk og udfordre hinandens grænser.

Rytmisk kor

I rytmisk kor arbejder vi med alt fra gamle klassikere i nye jazz-arrangementer  til nyeste pop sange i arrangementer a la “Pentatonix”. Så forvent at vi bruger stemmerne til alt fra melodisang til human-drums.

Kreative valgfag

 
Kunst

Her arbejder vi med design og kunst – og måder at skabe det på. Det kan f.eks. være foto, maling, tegning samt smykke- og skulpturfremstilling. Du er selv med til at bestemme, hvad vi skal arbejde med – og du må komme med det niveau, du har. Det eneste, vi forlanger er, at du vil være med at lave stærke sager med udtryk, saft og kraft.

Medie

Er du vild med video og foto og kunne du godt tænke dig at blive bedre? Så er medie måske lige noget for dig. Vi lærer kamerateknik, billedkomposition, storytelling og redigering. Faget er for alle, der har lyst til at være kreativ. Har du dit eget udstyr så tage det endelig med. Medie-holdet er med til at fortælle historierne om Tommerup Efterskole, hvor end vi kommer. Se vores kanal på YouTube lige her.

Øvrige valgfag

 
Verdensborger

Vi vender blikket ud mod verden. Vi kommer til at arbejde projektorienteret med emner indenfor samfund, kultur, historie, geografi og politik. Vi lærer at udvikle og formulere vores egne holdninger – at stå fast på det, vi tror på – men også at udfordre, udvikle og ændre vores meninger, når vi bliver inspireret til det. Sådan får vi fodfæste i en globaliseret verden, der er under konstant udvikling. 

Har man har verdensborger som valgfag, kommer man ikke med på rejsen til Cambodja.

Fakta om valgfag

 
Så mange timer kan du få

Alle valgfag er 2 timer pr. uge med undtagelse af tysk, hvor du har mulighed for at få 4 timer.

Det forventer vi

Vi forventer, at du er seriøs med det, du vælger. På både de kreative og de boglige valgfag skal der arbejde til, før tingene kan blive til noget. Så bliver det til gengæld også skægt.