[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="3.22" _i="0" _address="0"][et_pb_row _builder_version="3.25" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat" _i="0" _address="0.0"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="3.25" custom_padding="|||" _i="0" _address="0.0.0" custom_padding__hover="|||"][et_pb_text _builder_version="3.0.74" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat" _i="0" _address="0.0.0.0"]Ca. 1 ½ liter færdig is
Ingredienser:
- 3 æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 spsk vanillesukker
- ½ liter piskefløde
- 3 æggehvider
- 100 g sukker
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker med håndmixer til sukkeret er næsten opløst.
- Pisk æggehviderne stive , og pisk det halve af sukkeret i til hviderne bliver seje.
- Vend resten af sukkeret i.
- Pisk fløden til skum.
- Vend først æggeblommerne i den stiftpiskede fløde og dernæst æggehviderne i ægge-flødeblandingen.
Hjemmelavet karamel
Ingredienser:
- 150 g rørsukker
- 1 ½ dl piskefløde
- 1 nip flagesalt
Fremgangsmåde:
- Smelt sukkeret i en gryde ved middel varme. Rør i det af og til.
- Når sukkeret er smeltet og lysebrunt tilføjes fløden ,og der røres rundt til det samler sig.
- Smag til med salt og afkøl karamellen.
- Isen fyldes i portionsglas eller i en form eller skål der passer til ismængden.
- Karamellen hældes eller sprøjtes fra et kræmmerhus( evt. lavet af hjørnet af en plasticpose) ud over isen , hvorefter den stilles i fryseren.
TIPS!
Vanilleisen kan varieres i det uendelige……………….
Brug den sidste rest kirsebærsovs fra jul og bland i med let hånd.
Rist lidt revet rugbrød med farin eller sukker i ovnen og fyld det i og vups det bliver til rugbrødsis.
Knus de sidste brændte mandler fra jul og lav nougatis.
Erstat sukker med lidt mindre mængde farin og vend til sidst lidt små skumfiduser i .
Spar lidt på sukkeret og smelt 3-4 creme skildpadder som vendes i flødeisen. Lækkert!
Kun fantasien sætter grænser…
Mange (dog ikke kølige) hilsner fra Køkkenet på Tommerup Efterskole
Bodil
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]