TE Texas Burger

 — 
25. oktober 2018

Kødsovs

4 personer

  • 1 stort løg
  • ½ spsk olie
  • 400 g hk svinekød
  • 1-2 tsk chili spice mix eller paprika
  • 1½ dl tomatketchup
  • 2 tsk oregano
  • salt og peber

Hamburgerboller*)

Salatblade, tomater i skiver og agurker i skiver.

Evt majs og andre dejlige grøntsager.

*) Nummer ét vil jo være hjemmebagte burgerboller, som dengang på TE!!

 

Hjemmebagte burgerboller

  • 10 stk á 100g
  • 50 g gær
  • 3 1/4 dl vand
  • 2 tsk sukker
  • 100 g groft mel
  • 500 g hvedemel
  • 50 g flydende margarine
  • 2 tsk salt
  1. Gæren røres ud i vandet, og tilsæt sukker.
  2. Bland groft mel og det halve af hvedemelet i og rør godt med en grydeske.
  3. Tilsæt margarine og salt og bland det godt i dejen.
  4. Tilsæt mere mel og hæld nu dejen ud på bordet og ælt  med hænderne, til dejen føles ensartet og “slipper” bordet.
  5. Dejen skal nu hæve tildækket en ½ times tid.
  6. Herefter deles dejen i 10 stykker, som trilles til boller.
  7. Bollerne trykkes flade med håndroden eller rulles let med en kagerulle og stilles atter til hævning ½ time.
  8. Burgerbollerne pensles med æg eller et mælkeprodukt og drysses med sesamfrø.
  9. Bages v. 180 grader i ca. 20 min.

 

God arbejdslyst herfra køkkenet på TE

Det bli´r godt!

Tommerup Efterskole
Sortebrovej 17
5690 Tommerup
Telefon: 64 76 10 12
[email protected]

Copyright © 2024   ─  Gå til elevforeningens hjemmeside

Privatlivspolitik   •   Cookies

Back to top Arrow