Kødsovs
4 personer
- 1 stort løg
- ½ spsk olie
- 400 g hk svinekød
- 1-2 tsk chili spice mix eller paprika
- 1½ dl tomatketchup
- 2 tsk oregano
- salt og peber
Hamburgerboller*)
Salatblade, tomater i skiver og agurker i skiver.
Evt majs og andre dejlige grøntsager.
*) Nummer ét vil jo være hjemmebagte burgerboller, som dengang på TE!!
Hjemmebagte burgerboller
- 10 stk á 100g
- 50 g gær
- 3 1/4 dl vand
- 2 tsk sukker
- 100 g groft mel
- 500 g hvedemel
- 50 g flydende margarine
- 2 tsk salt
- Gæren røres ud i vandet, og tilsæt sukker.
- Bland groft mel og det halve af hvedemelet i og rør godt med en grydeske.
- Tilsæt margarine og salt og bland det godt i dejen.
- Tilsæt mere mel og hæld nu dejen ud på bordet og ælt med hænderne, til dejen føles ensartet og “slipper” bordet.
- Dejen skal nu hæve tildækket en ½ times tid.
- Herefter deles dejen i 10 stykker, som trilles til boller.
- Bollerne trykkes flade med håndroden eller rulles let med en kagerulle og stilles atter til hævning ½ time.
- Burgerbollerne pensles med æg eller et mælkeprodukt og drysses med sesamfrø.
- Bages v. 180 grader i ca. 20 min.
God arbejdslyst herfra køkkenet på TE
Det bli´r godt!