[tabs slidertype="top tabs"] [tabcontainer] [tabtext]Af Bodil Nygård, køkkenleder[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]Dagens festkage eller sommerkage!
1 bradepande
Dej:
250 g smør/margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g mel
3 tsk. bagepulver
Marengs:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk. vanille
100 g hak. nødder
Fyld:
6-8 dl piskefløde
½-1 kg jordbær
Fremgangsmåde:
Dejen: Rør smør og sukker godt sammen og pisk æggeblommerne i. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Smør dejen ud i en smurt bradepande.
Marengsen: Pisk æggehviderne stive og rør sukker i lidt efter lidt. Smør marengsen ud over den ubagte dej og drys hakkede nødder over.
Bages v. 200 gr. C i alm. ovn og ved 175 gr. C i varmluftsovn i ca. 30 min – 40 min.
Pynt kagen med et lag flødeskum og halve jordbær.