Sommerkage fra sidste skoledag

 — 
20. august 2019

[tabs slidertype="top tabs"] [tabcontainer] [tabtext]Af Bodil Nygård, køkkenleder[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]Dagens festkage eller sommerkage!

1 bradepande

Dej:

250 g smør/margarine

200 g sukker

4 æggeblommer

2 dl mælk

150 g mel

3 tsk. bagepulver

 

Marengs:

4 æggehvider

300 g sukker

2 tsk. vanille

100 g hak. nødder

 

Fyld:

6-8 dl piskefløde

½-1 kg jordbær

 

Fremgangsmåde:

Dejen: Rør smør og sukker godt sammen og pisk æggeblommerne i. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Smør dejen ud i en smurt bradepande.

Marengsen: Pisk æggehviderne stive og rør sukker i lidt efter lidt. Smør marengsen ud over den ubagte dej og drys hakkede nødder over.

 

Bages v. 200 gr. C i alm. ovn og ved 175 gr. C i varmluftsovn i ca. 30 min – 40 min.

Pynt kagen med et lag flødeskum og halve jordbær.

Tommerup Efterskole
Sortebrovej 17
5690 Tommerup
Telefon: 64 76 10 12
[email protected]

Copyright © 2024   ─  Gå til elevforeningens hjemmeside

Privatlivspolitik   •   Cookies

Back to top Arrow