4 pers
500 g hakket kylling
1 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 stort æble, groftrevet
1 æg
evt. saft og skal fra en halv økologisk citron
2 spsk persille, finthakket
1 spsk mangochutney
1 knivspids cayenne
evt. lidt hakket dild
1 tsk salt
Peber
Olie og smør til stegning
Mayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
2,5-3 dl olie, smagsneutral
1 tsk eddike
½ tsk dijonsennep
2 g salt
smagstilsætning: evt. citronsaft, hvidløg, mangochutney, krydderurter eller….. kun fantasien sætter grænser.
Til samling af burger:
burgerbolle, kyllingebøf, mayonnaise, salat, æbler i tynde skiver , mangochutney
Alle ingredienser til kyllingebøffen blandes og røres godt sammen
Farsen stilles i køleskabet i ½ time for at samle sig
Bøfferne formes og steges i smør og olie på en stegepande, til de er gennemstegte
Til mayonnaisen piskes æggeblommer med eddike, salt og dijonsennep.
Olien tilsættes i en tynd stråle, mens der stadig piskes. Jo mere olie, jo mere stiv bliver mayonnaisen
Hvis mayonnaisen pludselig skiller, startes der forfra med æggeblommer og den skilte masse
Smag mayonnaisen til med salt, mere sennep og evt. mangochutney
Det bli'r så godt!!