Opskrift på kyllingeburger med hjemmerørt mayonnaise

 — 
26. februar 2021

4 pers

 

500 g hakket kylling

1 rødløg, finthakket

1 fed hvidløg, presset

1 stort æble, groftrevet

1 æg

evt. saft og skal fra en halv økologisk citron

2 spsk persille, finthakket

1 spsk mangochutney

1 knivspids cayenne

evt. lidt hakket dild

1 tsk salt

Peber

Olie og smør til stegning

 

Mayonnaise:

2 æggeblommer, pasteuriserede

2,5-3 dl olie, smagsneutral

1 tsk eddike

½ tsk dijonsennep

2 g salt

smagstilsætning: evt. citronsaft, hvidløg, mangochutney, krydderurter eller….. kun fantasien sætter grænser.

 

Til samling af burger: 

burgerbolle, kyllingebøf, mayonnaise, salat, æbler i tynde skiver , mangochutney

 

Alle ingredienser til kyllingebøffen blandes og røres godt sammen

Farsen stilles i køleskabet i ½ time for at samle sig

Bøfferne formes og steges i smør og olie på en stegepande, til de er gennemstegte

 

Til mayonnaisen piskes æggeblommer med eddike, salt og dijonsennep.

Olien tilsættes i en tynd stråle, mens der stadig piskes. Jo mere olie, jo mere stiv bliver mayonnaisen

Hvis mayonnaisen pludselig skiller, startes der forfra med æggeblommer og den skilte masse

Smag mayonnaisen til med salt, mere sennep og evt. mangochutney

 

Det bli'r så godt!! 

 

Tommerup Efterskole
Sortebrovej 17
5690 Tommerup
Telefon: 64 76 10 12
[email protected]

Copyright © 2024   ─  Gå til elevforeningens hjemmeside

Privatlivspolitik   •   Cookies

Back to top Arrow