Opskrift på kartoffelpizza

 — 
23. februar 2019

[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="3.0.47"][et_pb_row _builder_version="3.0.48" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="3.0.47"][et_pb_text _builder_version="3.0.74" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"]

4-6 personer
Dej:
25 g gær
2,5 dl lunken vand
1,25 dl olie
1 tsk salt
ca 400 g mel (1/2 durum & 1/2 hvedemel)
 
Fyld:
150-200 g revet mozarella
400 g kartofler i meget tynde skiver
3/4 dl olie
1/2 dl oregano
1/2 dl rosmarin
2 fed hvidløg
 
Fremgangsmåde:
  • Opløs gær i vand, og tilsæt olie og salt.
  • Tilsæt dernæst lidt efter lidt melet og ælt dejen godt og længe.
  • Dejen hæves til næsten dobbelt størrelse.
  • Dejen rulles tyndt ud på et bord drysset med mel og lægges på bagepapir eller smurt plade.
  • De tyndt snittede kartofler blandes med olie og krydderier.
  • Osten fordeles på bunden og derpå fordeles kartoflerne.
  • Pizzaen bages ved 210 g i ca. 20 min.
 
Server en god blandet salat til pizzaen.
Det vil være lækkert med feta, oliven og pesto til.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme!
Af Bodil Nygaard, køkkenleder på TE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Tommerup Efterskole
Sortebrovej 17
5690 Tommerup
Telefon: 64 76 10 12
[email protected]

Copyright © 2024   ─  Gå til elevforeningens hjemmeside

Privatlivspolitik   •   Cookies

Back to top Arrow