Af Bodil Nygaard, køkkenleder
Hotdog brød
12 stk á ca 80 g
3 dl lunkent vand
1 dl mælk
50 g gær
½ dl olie
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
½ tsk stødt kardemomme
200 g grahamsmel
Ca. 450 g hvedemel
æg til pensling
sesamfrø
- Gæren røres ud i væsken.
- Grahamsmel, salt, kardemomme og sukker røres i gærblandingen.
- Hvedemel røres i blandingen og dejen æltes godt.
- Dejen hæves i ca. 30 min.
- Dejen deles i 12 stk, som formes til boller og dernæst trilles til en passende længde.
- Hæves igen 30 min, pensles med æg og drysses med sesam.
- Bages i 15-18 min. ved 190 gr. varmluft.
Syltede rødløg og agurker med samme marinade.
2 rødløg
1 agurk
Lage: ½ liter vand
½ liter æblecidereddike
250 g rørsukker el. alm. sukker
1 tsk salt
5 - 10 peberkorn el. kværnet peber.
Rødløgene pilles og skæres i tynde både.
Agurken skæres/snittes i tynde skiver.
Lagen koges sammen.
Den ene halvdel af lagen hældes varm over rødløgene.
Den anden halvdel køles af og hældes over agurkerne.
Må gerne trække et par timer og kan derefter smages yderligere til.
Til Hotdogs serverer vi gerne hjemmelavet remoulade og ketchup.