Hvem vil ikke gerne gå på efterskole igen, når man får chancen?!

 — 
23. oktober 2019

Af Karen Louise Clausen

 

Jeg kørte spændt ind ad indkørslen til Tommerup Efterskole en solskinsrig dag i starten af august, hvor jeg skulle starte min nye efterskole-livsstil! Jeg gik med sommerfugle i maven ud af bilen over til de andre og hilste på de mange nye ansigter. Jeg var spændt på, hvad jeg havde sagt ja til! Her skulle jeg bo et å… *øh nårh nej…, jeg mener, arbejde de næste forhåbentligt mange år, og det lød altså bare som et totalt fedt job! 

Jeg hedder Karen, er 28 år og er TE’s nye musik- og engelsklærer. Derudover er jeg kæmpe kor- og musik-enthusiast! Jeg kan ikke stå stille til et godt beat, og jeg smider gerne en andenstemme på et catchy radiohit! Jeg har læst musikvidenskab og engelsk på uni i Århus og flyttede derefter til Odense i 2017, hvor jeg har arbejdet på Fyns HF i to år. 

I min fritid elsker jeg at rejse verden tynd, være engageret i KFUM og KFUK, træne og hænge ud med vennerne! Desuden elsker jeg at være korleder i mit ungdomskor Fællesklang, som jeg startede for 5 år siden i Århus og nu har opstartet i Odense. Mit korkoncept er blevet en del af KFUM og KFUK og har bredt sig til Danmarks fire største byer med over 350 sangere, hvilket er min største bedrift (Såååh tjek lige koret ud, hvis man mangler et fedt fællesskab og er mellem 18-35!) 😉

Jeg har selv gået på både efterskole og højskole, og elsker det fede fællesskab, der opstår, når man bor sammen og deler en hverdag sammen. Jeg er vild med den relation, man som lærer får med eleverne ved ikke kun at møde dem i undervisningen, men også om aftenen, ved frokosten, i weekenden osv… Det er de små hyggelige stunder og skøre fællesaktiviteter, der især gør det fedt at være efterskolelærer! Desuden er jeg kæmpe fan af Fællesskrål-konceptet og af alt det fællessang, der er på TE, I LOVE IT!

Som ny lærer har jeg selvfølgelig lige skulle ind i skolens mange rutiner, men “fake it till you make it”, som man siger... Fx da de nye elever ankom første dag, og jeg selvsikkert guidede dem rundt til deres gange, imens jeg faktisk ikke anede, hvor vi befandt os, og hvor vi var på vej hen! “Langelinje, jeps, kom du med denne vej”, og så når man både igennem udstedet og undergangen inden slutdestinationen - ups! Men nu har jeg i det mindste styr på lokationen og vigtigst af alt: spisetiderne! 

Hvis jeg her til sidst lige skal nævne, hvad min største bedrift på skolen nok har været indtil videre, så må det klart være, at jeg har indført et par klap og knips på TE’s fødselsdagssang! Uha uha, sikke en modstand fra 2.-årseleverne, men eleverne (og efter noget tid lærerne…) har nu taget det til sig, YES! 

Alt i alt er TE en fantastisk arbejdsplads med de skønneste kollegaer og elever, og jeg glæder mig til alle de fede og anderledes ting, som kommer til at ske i løbet af sådan et efterskoleår. Glæder mig også til at møde jer tidligere elever før eller siden!

Tommerup Efterskole
Sortebrovej 17
5690 Tommerup
Telefon: 64 76 10 12
[email protected]

Copyright © 2023   ─  Gå til elevforeningens hjemmeside

Privatlivspolitik   •   Cookies

Back to top Arrow