Af Bodil Nygaard
Kylling Tikka Masala
4 pers.
500 g kyllingebryst i strimler
Marinade:
1 dl yoghurt naturel
2 fed hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
2 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
1 tsk chilipulver
2 tsk salt
3/4 dl limesaft
Sovs:
1 store løg
1 fed hvidløg
2 tsk fintrevet ingefær
1 spsk tomatkoncentrat
1 tsk gurkemeje
4 dl vand
1/2 dl piskefløde
salt
evt. jævning af vand og maizena
Marinade:
- Marinaden røres sammen.
- Kyllingestrimlerne marineres i lagen i mindst en time.
Sovs:
- Løg og hvidløg svitses i gryde, og de resterende ingredienser tilsættes.
- Sovsen smages til, og den marinerede kylling og marinaden hældes i sovsen.
- Retten koges til kyllingen er gennemkogt.
- Retten jævnes eventuelt.
Tilbehør:
Kogte basmatiris, Naan brød