Rekordmange elever på Tommerup Efterskole

 — 
14. september 2022
Featured Image

[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="4.16" global_colors_info="{}"][et_pb_row _builder_version="4.16" global_colors_info="{}"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.16" global_colors_info="{}"][et_pb_image src="https://tommerup-efterskole.dk/wp-content/uploads/2020/05/20191113-Tommerup-Efterskole-083-scaled.jpg" title_text="20191113 - Tommerup Efterskole 083" _builder_version="4.18.0" global_colors_info="{}"][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version="4.18.0" hover_enabled="0" global_colors_info="{}" sticky_enabled="0"]

Rekordmange elever på Tommerup Efterskole

Aldrig er så mange startet på Tommerup Efterskole, som det er tilfældet til starten af skoleåret 2022/23. 124 elever tjekkede den 9. august ind på skolen i det smukkeste sommervejr. 124 elever er startet på et år, som forhåbentligt bliver et af de bedste år, ikke i deres liv, men for deres liv. 

Efterskolerne landet over oplever i disse år de største elevoptag nogensinde, og det sker paradoksalt nok samtidig med, at vi i øjeblikket rammer nogle af de små ungdomsårgange. For mig er der ikke nogen tvivl om, at det er en reaktion på udviklingen i folkeskolen gennem de sidste 20 år. Efterskolerne er efterhånden et af de få steder, hvor børn på vej til at blive voksne kan møde en institution, der ikke er ensidigt fokuserede på at teste, måle og veje de unge mennesker, der kommer ind af døren. Vi oplever i den grad, at de unge mennesker har en brændende trang til “bare” at få lov til at være. Til at være tilstede sammen med andre uden at skulle bedømmes hele tiden. Og lige præcis den virkelighed gør, at jeg ser på efterskolernes aktuelle succes med både glæde og bekymring. Glæde - fordi jeg mener, at alle unge mennesker burde komme på efterskole. Bekymring - fordi jeg er oprigtigt bekymret for den måde vi behandler vores børn og unge på i det resterende skolesystem. Der har altid været brug for efterskoler, hvor paragraf 1 i vores lovgivning handler om livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse, og det faktum at hver enkelt skole skal bygge på sit eget selvvalgte værdigrundlag. 

Det er ikke et mål at Tommerup Efterskole skal blive kæmpestore, og antallet af elever er derfor ikke et succeskriterium i sig selv. Vi er glade for den størrelse vi har. 

Peter Munk Povlsen 
Forstander

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Tommerup Efterskole
Sortebrovej 17
5690 Tommerup
Telefon: 64 76 10 12
[email protected]

Copyright © 2023   ─  Gå til elevforeningens hjemmeside

Privatlivspolitik   •   Cookies

Back to top Arrow