Efterår og suppe
Efteråret har været over os et stykke tid, og efterårsferien er vel forbi.
Det er en dejlig tid, hvor suppe kan sættes på madplanen en gang om ugen, for hvor er der dog mange skønne opskrifter på suppe.
Til forældredagen, fredag før efterårsferien, serverede vi minestronesuppe til forældre og elever. Det er en dejlig, fyldig og mættende suppe, når den også serveres med godt brød.
Opskriften på den minestronesuppe jeg giver her, er blot èn ud af mange varianter.
Man kan også kalde den “tøm grøntsagsskuffen-suppe”.
Mængden af grøntsager kan udskiftes med de rester, man har i køleskabet. eks. grønne bønner, selleri, pastinakker, kål osv osv. Som i mange andre situationer i livet , er det kun fantasien, der sætter grænserne.
Jeg ønsker jer et godt suppe efterår!
Minestronesuppe
200 g bacon i tern
Olie til stegning, evt. rapsolie
2 løg i tern
2 fed knust hvidløg
3 gulerødder i skiver
3 stængler bladselleri i skiver
1 ds hakkede tomater
1 lille ds tomatkoncentrat
1 liter vand
2 terninger grøntsagsbouillon
2 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret timian
150 g pasta/suppehorn
Salt & peber
- Bacon i tern svitses i en gryde med olie til det bliver sprødt
- Løg og hvidløg svitses med i samme gryde
- Dernæst svitses gulerødder og bladselleri med i nogle minutter sammen med krydderierne
- De hakkede tomater,koncentrat, vand og bouillonterninger tilsættes og suppen koges op
- Pastaen koges i en anden gryde efter anvisning
- Suppen smages til og pastaen serveres ved siden af eller tilsættes suppen før servering
- Det må gerne være en fyldig suppe
Serveres med godt og groft brød - velbekomme