Opskrift på minestronesuppe

 — 
15. november 2022
Featured Image

Efterår og suppe

Efteråret har været over os et stykke tid, og efterårsferien er vel forbi.

Det er en dejlig tid, hvor suppe kan sættes på madplanen en gang om ugen, for hvor er der dog mange skønne opskrifter på suppe.

Til forældredagen, fredag før efterårsferien, serverede vi minestronesuppe til forældre og elever. Det er en dejlig, fyldig og mættende suppe, når den også serveres med godt brød.

Opskriften på den minestronesuppe jeg giver her,  er blot èn ud af mange varianter.

Man kan også kalde den “tøm grøntsagsskuffen-suppe”.

Mængden af grøntsager kan udskiftes med de rester, man har i køleskabet. eks. grønne bønner, selleri, pastinakker, kål osv osv. Som i mange andre situationer i livet , er det kun fantasien, der sætter grænserne.

Jeg ønsker jer et godt suppe efterår!

 

Minestronesuppe

200 g bacon i tern

Olie til stegning, evt. rapsolie

2 løg i tern

2 fed knust hvidløg

3 gulerødder i skiver

3 stængler bladselleri i skiver

1 ds hakkede tomater

1 lille ds tomatkoncentrat

1 liter vand

2 terninger grøntsagsbouillon 

2 tsk tørret basilikum

2 tsk tørret timian

150 g pasta/suppehorn

Salt & peber

 

  • Bacon i tern svitses i en gryde med olie til det bliver sprødt
  • Løg og hvidløg svitses med i samme gryde
  • Dernæst svitses gulerødder og bladselleri  med i nogle minutter sammen med krydderierne
  • De hakkede tomater,koncentrat,  vand og bouillonterninger tilsættes og suppen koges op
  • Pastaen koges i en anden gryde efter anvisning
  • Suppen smages til og pastaen serveres ved siden af eller tilsættes suppen før servering
  • Det må gerne være en fyldig suppe

 

Serveres med godt og groft brød - velbekomme

 

Tommerup Efterskole
Sortebrovej 17
5690 Tommerup
Telefon: 64 76 10 12
[email protected]

Copyright © 2024   ─  Gå til elevforeningens hjemmeside

Privatlivspolitik   •   Cookies

Back to top Arrow